Milan Milenković, petnaestogodišnji dječak osvojio je prvo mjesto na Svjetskom kupu u disco plesu koji se održao u Češkoj. Strast prema plesu otkrio je prije osam godina. U razgovoru sa njim i njegovom trenericom otkrili smo njegove ambicije, ali i dalje planove kada je u pitanju ples.

Prije pola godine Milan je izašao pred publiku, predstavio našu zemlju i otplesao pobjednički ples.. Kaže, strah, uzbuđenje i sreća bili su neopisivi.

„Još sam pod utiskom, gledam snimke, nije mi ništa dosadilo, gledam svaki dan, sad tražim greške, šta mogu popraviti i stvarno zadovoljan sam.“//“Ja sam bio, zna Maja pod velikom tremom, čovjek naš sudija je došao, ne sjećam se više ni šta da mi kaže, ja sam bukvalno gledao kroz njega, toliko sam bio pod tremom kada sam izašao na scenu to sve je prošlo, adrenalin je uradio svoje i moja želja i volja“, kaže Milan Milenković.

Njegovoj trenerici Maji koja ima 24. godine i sa svojim klubom bilježi pobjede, veliko je zadovoljstvo kada vide koliko se njeni učenici trude da uspiju i koliko vole ples. Takmičenja finansiraju od članarina, ali ni to im nije problem sve dok se trud isplati.

„Jako malo podrška ide sa strane države, pogotovo sada kada smo uspjeli nešto da postignemo i kada je himna Bosne i Hercegovine bila negdje u svijetu, čula se i čulo se za Bosnu i hercegovinu, čulo se za jedno Sarajevo, Pale, Istočno Sarajevo, Istočno Novo Sarajevo, Lukavicu, međutim tu nam je malo podrške izostalo“.

„Kada vidim koliko mi ljudi šalje poruke, koliko su oni ponosni na mene, toliko svaki dan dobijam poruke čak i iz inostranstva od nepoznatih osoba, npr. neki koji su jako obrazovani i završeni fakulteti, rade u državnim firmama baš mi pišu i podržavaju me, od samog početka.“

Priliku da ide u Italiju na pripreme za sljedeće takmičenje itekako da će iskoristiti, steći novo iskustvo, znanje, ali i usavršiti dosadašnje.

„Jedan od top tri trenera, on će nam praviti koreografije ide nas četvero plesača i trener i mislim da će to biti nezaboravan put.“

Milan je nastupao u kategoriji disco plesa, Milanov klub je imao manje sreće, u kategoriji street dance te su osvojili šesto mesto. Nadaju se da će nakon Italije nastaviti da bilježe pobjede, te da će klub da postane veći i bolji.

SHARE