Potpredsjednik Partije demokratkog progresa (PDP) Slavko Vučurević tvrdi da je predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik „iz političkog straha izgubio kompas te da je svjestan da će morati položiti račune za svu štetu koji je nanio građanima RS-a“.
Dodikova izjava, da RS i on ne razmišljaju o secesiji pokazuje, kako je rekao, njegovu nedosljednost i neozbiljnost.

-Sve ono što je Dodik godinama pričao s ciljem obmanjivanja javnosti, a radi zaštite svoje zaštite, i ljudi koji su ga pratili na pogubnom putu uništavanja, pljačke i korupcije, doveo je do kraja – rekao je Vučurević na pres-konferenciji u Trebinju.

Dodik, kako je naveo, “ne zna šta da radi sa socijalnim tenzijama i posrnulom privedom u RS-u”.

-Međutim, i dalje pokušava da spasi svoju političku kožu. Smatram da Dodik ni RS-u, ni BiH, ni užoj ni široj javnosti nema šta da ponudi. On je propala politička priča, koja samo želi da spasi svoju političku kožu- ustvrdio je Vučurević.

Ustvrdio je da Dodik molbama određenim političarima, da ga prime na razgovor, dokazuje da je svjestan “svoje duboke političke propasti”.

-Naravno, svjestan je i onoga što će za njega biti najbolnije – da će morati položiti račune za sve ono što je uradio na štetu građana RS i uopšte njenog napretka, u smislu standarda građana – ustvrdio je potpredsjendik PDP-a.

SHARE