(VIDEO) Dodge Challenger Hellcat uspio uteći policijskom helikopteru

Foto : Screenshot

Vozač Hellcata jurio je više od 200 km/h, a s obzirom na to da je radio ‘slalom’ između automobila, nekoliko puta je skoro izazvao nesreću. Ovaj događaj dogodio se prošle godine. U videu pogledajte tok događaja.

Dodge Challenger Hellcat već godinama slovi za najsnažniji i najpoželjniji američki muscle automobil, a s dobrim vozačem može biti i puno više. Naime, nedavno je u Sjedinjenim Državama ‘rekreiran’ događaj kakav je dosad viđen samo u popularnome filmu Nestali u 60 sekundi, a to je mogućnost da neki automobil u policijskoj potjeri pobjegne čak i helikopteru.

Dodge Challenger Hellcat uspio pobjeći policijskom helikopteru | Author: YouTube
Foto: YouTube

 

Nepoznati vozač vozio je tako brzo da su daleko iza njega ostala brojna policijska vozila, a nakon nekoga vremena pobjegao je i novinarskom i policijskome helikopteru. Prema snimci vidljivo je kako je Hellcat vozio slalom između automobila i vrlo često bio ‘na rubu’ izazivanja nesreće a, prema novinaru iz helikoptera, jurio je više od 200 km/h pa ga helikopter više nije mogao pratiti.

Podsjetimo, Challenger Hellcat pokreće 6,2-litreni HEMI motor V8 koji razvija 707 konjskih snaga i 881 Nm okretnoga momenta. Takvom snagom ovaj automobil stiže do ‘stotke’ već za 3,9 sekundi, a može postići maksimalnu brzinu 320 km/h.

Foto : Dodge

Snimka iz helikoptera ne prikazuje kako je završila ova potjera, ali možemo biti sigurni da ona nije dugo potrajala. Ili je vozač Hellcata vrlo brzo pronašao određeno sklonište ili je ostao bez goriva, jer ipak ova ‘zvijer’ pri ovakvim brzinama troši oko 5,5 litara po minuti.

Ostavite svoj komentar