(FOTO) U eksploziji plina u Rimu 10 povrijeđenih, petogodišnja djevojčica ima teške povrede

Foto: EPA

Desetero je ljudi povrijeđeno, a petogodišnja djevojčica u kritičnom je stanju nakon što je zbog curenja plina u centru manjega grada u blizini Rima došlo do eksplozije.

Nesreća se dogodila u Rocca di Papi, oko 25 kilometara jugoistočno od Rima, u blizini papinog ljetnikovca u Castel Gandolfu.

Djevojčica ima teške povrede lica i glave

Djevojčica je “trenutno u stabilnom stanju uz teške ozljede lica i glave”, izjavili su iz dječje bolnice Bambino Gesu.

Gradonačelnik Rocca di Pape Emanuele Crestini odveden je u drugu bolnicu s opeklinama ruke i lica, izvijestila je agencija ANSA citirajući tamošnje regionalne zdravstvene vlasti.

Foto: EPA

Još je dvoje djece primljeno u bolnicu, dok je šestero odraslih dobilo liječničku pomoć na mjestu nesreće, rekao je regionalni povjerenik za zdravstvo Alessio D’Amato.

Eksplozija se dogodila u gradskoj vijećnici te je izazvala požar i uništila dio pročelja zgrade. Djeca koja su stradala u eksploziji bila su u dječjem vrtiću pored vijećnice.

Plinska tvrtka Italgas okrivila je za eksploziju neimenovanu tvrtku. Smatraju da su iskapanjima ispred gradske vijećnice oštećene podzemne plinske cijevi zbog čega je došlo do curenja plina, prenosi Index.hr

Ostavite svoj komentar