(FOTO) Upoznajte Arapske Gazele, žene koje voze nevjerovatno skupe automobile

Foto : Instagram

Upoznajte ‘Arabian Gazelles’, žene koje osvajaju društvene mreže poput oluje svojom nevjerovatno popularnom stranom na instagramu.

Oko 80 žena iz 17 nacija dio su ovog isključivo ženskog kluba ljubitelja superautomobila. Ove dame vjeruju da superautomobili nisu namijenjeni samo muškarcima, a njihov klub osnovala Hanan Mazouzi Sobati, kada je posjetila sastanak 99% muškog kluba ljubitelja četvorotočkaša. Potom, je ona održala prvi događaj sa svojom komšinicom na trkačkoj stazi, a ostalo je već dio historije.

 

View this post on Instagram

 

Every drive is an experience .. And every experience makes us appreciate the beauty, Art & science of automotive engineering … and that never fails to put a big smile on our faces 😊 Welcome to @arabiangazelles Munira💙 @bentleymotors #arabiangazelles #mydubai #womenindrive

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

Ubrzo potom, sve više i više žena se priključivalo njihovoj priči, pa su tako krenule da paradiraju gradovima u svojim voljenim automobilima, koje su im kupili njihovi ultra bogati muževi.

Kao što Sobati kaže, kada su ona i još pet članica krenule da testiraju Ferrari California T od 200.000 dolara, izašle su sa dvije narudžbenice. Zamislite samo sreću njihovog prodavca!

U gradu poput Dubaija, ovaj klub ima savršenog smisla. Žene u ovom gradu koji je oličenje bogatstva, skupocene automobile kupuju kao što radnička klasa kupuje namirnice za tu nedelju.

Fotografije preuzete sa Instagram profila arabiangazelles.

 

View this post on Instagram

 

It’s that moment when Sahar turns around to admire the marvel she just parked 😍 #arabiangazelles #mydubai #dubai

A post shared by Arabian Gazelles_supercarsclub (@arabiangazelles) on

Ostavite svoj komentar