(VIDEO) Kamera snimila ženu kako ostavlja novorođenče u kontejner

Foto: Screenshot

Dvadesetdevetogodišnja žena sa Tajlanda ostavila je novorođenče u kontejneru i odvezla se dalje s motociklom.

Žena, koju lokalni mediji nazivaju ‘Waraporn’, rodila je dijete u srijedu u svom stanu u mjestu Samut Prakan. Potom se odlučila riješiti djeteta, piše “Daily Mail”.

Nadzorne kamere snimile su je kako se dovezla do kontejnera motociklom, zajedno s još jednim djetetom. Novorođenu bebu je zamotala u pokrivač i ostavila je u vreći kraj smeća. Brzo se odvezla dalje, a prolaznici nisu primijetili ništa čudno. Par sati nakon, smetlar je uočio bebu i odmah pozvao sve službe. Hitna služba je odvela bebu u bolnicu iz koje javljaju da je dijete u dobrom stanju.

Policija je počela da istražuje slučaj, a istraga ih je dovela do majke djeteta koju su pronašli u teškom fizičkom stanju. Odveli su ženu u bolnicu zbog jakog krvarenja nakon poroda. Policiji je sve priznala i ispričala da ima četvoro djece i da ne može da izdržava i peto. S obzirom da nije imala dovoljno novca za hranu, kako kaže, ostavila je dijete u nadi da će ga neko pronaći i uzeti.

“Moj muž je vozač. Zarađuje samo 250-300 dolara mjesečno i to nije dovoljno za veliku porodicu”, navodno je ispričala ova žena.

“Nisam htjela ga ubijem. Rodila sam ga u toaletu i sama odrezala pupčanu vrpcu. Nisam htjela da ga ubijem. Ostavila sam ga tamo u nadi da će ga neko pronaći ko se može brinuti o njemu. Bilo me strah da me neko ne vidi pa sam brzo pobjegla sa mjesta. Žao mi je zbog toga što sam učinila”, dodala je.

Ostavite svoj komentar