(VIDEO) Među poginulima u avionskoj nesreći nalazio se i državljanin Srbije

Foto: Ethiopian Airlanes

Glasnogovornik etiopskog avioprijevoznika Ethiopia Airlines, čiji se avion srušio u nedjelju sa 149 putnika i osam članova posade nakon polijetanja iz Adis Abebe, rekao je novinarima da su putnici bili državljani iz više od 30 zemalja.

Među poginulima i državljanin Srbije

Među putnicima bila su 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero  iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Nizozemske, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljana iz Maroka, Španjolske, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja.

Zrakoplov se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Zrakoplov je poletio u  8,38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće zrakoplova Boeing 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.

U tijeku je operacija potrage.