(VIDEO) Neobičan horor izbezumio ljude: Boje se ići spavati ili ostati sami kod kuće

Foto: Screenshot/YouTube

Reditelju Ariju Asteru, koji stoji iza horor filma “Midsommar”, pošlo je za rukom stvoriti toliko strašan film da se ljudi nakon njegovog gledanja žale da danima ne mogu spavati ili ostati sami kod kuće. Također, tvrde da im je teško odrediti je li im se film svidio ili mrze trenutak kad su ga odlučili pogledati.

Nedavno premijerno prikazan horor prati putovanje para i dvoje prijatelja u ruralni švedski grad, gdje odlaze na festival usred ljetnog solsticija. Ali – kao što ste vjerovatno možete i pretpostaviti – festival na kraju nije idiličan događaj kakvom su se nadali. Umjesto toga, protagonisti završavaju u kandžama barbarskog kulta.

Sudeći po komentarima gledaoca na društvenim mrežama, Midsommar je dokaz kako horor film može utjerati strah u kosti bez da je sve mračno i tmurno sve vrijeme, prenosi Index.hr.

“Htio sam ići spavati večeras nakon gledanja ‘Midsommara’. Mislim da ću satima gledati u plafon pokušavajući se pomiriti s onim što sam upravo vidio”, napisao je jedan tip na Twitteru.

“Wow. Ne znam jesam li se ikada osjećala tako opustošeno nakon gledanja filma. Osjetila sam muku, osjetila sam radost. Sve u svemu: Nikada nisam vidjela toliko opak i stvaran prikaz opojne manije. Obožavala sam ga i mrzila”, opisala je druga djevojka.


Treća je zaključila: “Bilo je odlično vidjeti kako je Ari u mogućnosti napraviti horor film potpuno na danjem svjetlu i svejedno me prestraviti.”