(VIDEO) Nova grupa surovih engleskih huligana sije strah po čitavoj Evropi

Foto: Screenshot

Reprezentacija Engleske početkom juna putuje u Portugal na završnicu Lige nacija, a sa njom u Guimarães stiže i nova divlja grupa engleskih huligana, prenosi Daily Mail.

Pripadnici specijalne i interventne policije u Portugalu su na oprezu, znaju da će imati pune ruke posla sa grupom drogiranih i pijanih huligana koji ruše sve pred sobom.

Brojni stariji navijači Engleske gnušaju se na njihov pomen i samu pojavu. Radi se o grupi mladih huligana, koji imaju do 25 godina, nose brendiranu garderobu, piju nenormalne količine alkohola, drogiraju se u jednakoj mjeri (uglavnom kokainom), nose noževe i prave jezive nerede gdje god se pojave.

U posljednjih godinu dana “proslavili” su se neredima koje su napravili u Amsterdamu i Sevilji.

“Povraća nam se od tih debila, jer nam kvare doživljaj na gostovanjima, a ne možete da ih izazovete jer ne znate da li imaju nož ili neko trugo oružje”, kaže jedan stariji navijač Engleske.

Pred meč sa Crnom Gorom u Podgorici, specijalna jedinica se dva mjeseca spremala za to gostovanje. Kroz razgovore sa lokalnom policijom pokušali su da shvate kako funkcionišu i djeluju. U Crnoj Gori su policajci pratili ovu ozloglašenu grupu iz Shrewsburyija.

U Engleskoj se plaše da ih čeka težak zadatak na završnici Lige nacija, jer postoji veliki broj načina da se dođe u Portugal i teško se može sve iskontrolisati, prenosi Oslobođenje.