Vučić: Kosovo potpuno ovisi o Beogradu

Foto: EPA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Berlinu da Kosovo ne može postati konsolidirana država bez Srbije te da pozicija Prištine u potpunosti ovisi o Beogradu, dok je Srbija međunarodno priznata država i članica Ujedinjenih nacija tako da ne ovisi o Prištini niti joj je potrebno da je Kosovo prizna.

“Njihova pozicija ovisi o Beogradu. Nadam se da će netko imati dovoljno pameti da to razumije”, izjavio je Vučić beogradskim medijima nakon današnjeg susreta u Berlinu s predsjednikom Odbora za europske poslove u njemačkom Bundestagu Günterom Kirschbaumom.

Kako prenosi Hina, komentirajući odnos predstavnika Prištine na jučerašnjem summitu s kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, Vučić je ocijenio da je bio vidljiv sukob kosovskog predsjednika Hashima Thacija i premijera Ramuska Haradinaja.

“Tu ima i njihovog sukoba, ali i igre, kako bi dobili više ustupaka”, ističe Vučić, naglasivši da je na sastanku političkih čelnika zapadnog Balkana u ponedjeljak u Berlinu “Srbija štitila svoje interese”.

“Važno je da se ponašamo postojano i odgovorno. Stekli smo još više ugleda kao ozbiljno vodstvo”, rekao je Vučić.

Kao preduvjet za nastavak dijaloga s Kosovom Vučić je ponovio stajalište i zahtjev Beograda o ukidanju kosovskih pristojbi na robu iz Srbije.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime