Za sutra zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Magazinović poručio “Imat ćemo kvorum, imat ćemo i zastupnike iz oba entiteta”

Foto: Amina Zornić/TV1

Za sutra je zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, gdje će biti razmatrana aktuelna situacija koja se tiče institucija Bosne i Hercegovine s posebnim akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Sutra će se razmatrati informacija Vijeća ministara BiH koja se odnosi na kontrolu i upravljanje prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica s osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Borjana Krišto, Predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH, je na zahtjev osam parlamentarnih stranaka inicirala i zakazala hitnu sjednicu za sutra, tim povodom oglasio se i Saša Magazinović, SDP-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“Imat ćemo kvorum, imat ćemo i zastupnike iz oba entiteta, ne vidim razlog da se sutra ne zasjeda. Jedino zbog čega bi moglo doći do neodržavanja jeste da Krišto svojevoljno prekine sjednicu i objasni zašto to radi. Ali mislim da će sjednica sutra biti održana.”

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime