Zaplijenjeno 340 kilograma marihuane na crnogosko-hrvatskoj granici

Foto: Ilustracija/Anadolu Agency

Policijski službenici u zajedničkoj suradnji s carinskim službenicima ovog su četvrtka poslijepodne zaplijenili 341,8 kilograma marihuane na Graničnom prijelazu Karasovići, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Riječ o najvrijednijoj zapljeni droge, čak 41 paket, ove godine na području Policijske uprave dubrovačko – neretvanske i šire, ali i o drugoj najvećoj zapljeni PU DNŽ. Vrijednost zaplijenjene droge je oko 5 miliona kuna, dok u maloprodaji na crnom tržištu doseže cijenu od 15 miliona kuna, istaknuto je na konferenciji za medije u petak u policiji, javlja Dubrovački vijesnik.

Naime, kako je pojasnio voditelj službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, na prelazu GP Karasovići zaustavljen je putnički autobus dubrovačkih registracijskih oznaka registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika. Njime je upravljao 40-godišnjak, također iz Dubrovnika, koji je svojim ponašanjem stvorio osjećaj sumnje kod službenika carinskih službenika. U autobusu je imao 17 identičnih crnih torbi, a sve su bile zatvorene.

“Na upit službenika o sadržaju torbi, rekao je da je riječ o sportskoj opremi momčadi iz Brazila koju je dan prije prevozio. Nakon što mu je izdata zapovjed da otvori jednu od torbi, policijski su službenici uočili pakete koji su upućivali na to da je u njima marihuana. Putem Općinskog državnog odvjetništa nakon toga je kod sudca istrage zatražen nalog za pretragu. Nakon pretrage, u autobusu su u tajnim pretincima pronađene još četiri torbe istog sadržaja. Vozač je tijekom jučerašnjeg dana ispitan kao osumnjičenik te će danas biti predan pritvorskom nadzorniku. Također, sinoć smo oko 21.30 uhitili još jednu osobu s područja Dubrovnika koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom te će isti biti danas procesuiran”, istaknuo je Tikvica.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević, naglasio je kako je ova zaplijena kontinuitet rada ove Policijske uprave na sprječavanju svih oblika nedopuštenog ponašanja i kažnjivih radnji pa tako i sprječavanja prometa zabranjenih supstanci, tj. opojnih droga.

“U zadnjih 15 godina ova Policijska uprava imala je čak 84 velike zaplijene opojnih droga, od toga je 10 zaplijena preko 50 kilograma marihuane. Najveća zaplijena ikad bila je ona od 705 kilograma marihuane 2005. godine, također na Karasovićima. U zadnjih nekoliko godina zaplijenili smo preko 2,5 tona marihuane, 14,5 kilograma kokaina, preko 40 tisuća raznih tableta i 70 kilograma heroina”, rekao je načelnik Pavličević.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime