Želite duže trepavice? Uradite ovo prije spavanja!

Foto: Unsplash

Svaka djevojka želi gušće, deblje i duže trepavice, i dok postoji mnoštvo maskara koje to obećavaju, čak i lažni trikovi pomoću vještačkih – zašto prihvatiti privremeno rješenje kada možete “uzgajati” vlastite trepavice i osigurati „trajno“ kvalitetne?

Postoji pregršt rješenja za ovaj problem, a među mnogo načina da to učinite je upotrebom vazelina.

Razvija li vazelin vaše trepavice?

Pa, to ovisi o tome šta želite da “radi”.

Ako želite ubrzati rast trepavica – onda, da, vazelin neće dramatično produljiti trepavice ali može promijeniti njihovu kvalitetu i osigurati izgled „dužih“. Ako želite gušće i duže trepavice onda je vazelin jednostavan i jeftin način da darujete svojim trepavicama svjež izgled i popravite oštećenja ukoliko ste prethodno koristili ekstenzije.

Način upotrebe:

Ako se odlučite da na ovaj način osigurate vašim trepavicama bolji izgled onda je upotreba ovog magičnog sredstva najednostavnije rješenje. Svakodnevno nanošenje čini vaše trepavice dužim i gučćim, a ako su vam trepavice svjetlije boje onda možete očekivati da će vremenom zbog sastojaka koje vazelin sadrži i potamniti.

Prije nego se zavučete u topli krevet odstranite make up, pogotovo kada odlučite staviti vazelin na vaše trepavice. Nanošenje možete vršiti prstima ili četkicom za trepavice.

Nanesite tanak sloj vazelina na trepavice, a kada se probudite i poželite staviti maskaru ne morate isti ispirati, na ovaj način, u kombinaciji s maskarom dobit ćete efekt dvostruko dužih trepavica.

Vazelin je jedan od onih nevjerovatnih višenamjenskih proizvoda za njegu kože koje svaka djevojka treba imati u svojoj torbici. Možete jednostavno nanjeti ovo umirujuće sredstvo na ispucale usne, ali ne samo to, vazelin zapravo ima brojne namjene i jedna od manje poznatih je da pomaže trepavicama da izgledaju duže, glatko i manje vjerojatno da će ikad ponovo postati krhke i ispucale.

 

Autor: Mirela Muračević