Željezničar deklasirao Famos u meču za treće mjesto

Foto: Damir Ćumurović

Željezničar je u vodstvo stigao u šestoj minuti utakmice. Nakon jednog dalekometnog pokušaja loptu je odbio golman Malkoč, a ona se odbila do Asima Zeca koji je iz drugog pokušaja savladao čuvara mreže Famosa. Sedam minuta kasnije Plavi su udvostručili vodstvo. Nakon što su domaći fudbaleri izgubili jednu loptu, ona je došla do Zajmovića koji je proslijedio za Ramovića, a ovaj dodao do Asima Zeca koji je siguran za 2:0 Plavih.

U 16. minuti susreta Ramović je propustio stopostotnu šansu za Želju, a minutu kasnije Željezničar je postigao i treći gol. Denis Žerić je ukrao jednu loptu fudbalerima Famosa na svojoj polovini, sjajno istrčao po desnoj strani i ubacio u sredinu za Dženana Zajmovića koji je pogodio za 3:0. U 24. minuti susreta Mehić je imao dobru priliku, no ostalo je 3:0 za Plave.

 

Zatim je Željezničar veoma brzo postigao četiri gola. Prvo je u 29. minuti mrežu golmana Famosa zatresao Ramović, a svega dvije minute kasnije ponovo se u strijelce upisao i Zajmović. U 36. minuti Ramović je pogodio stativu, a minutu kasnije postigao je sjajan gol da bi u 38. ponovo pogodio Asim Zec čime je kompletirao svoju odličnu partiju u prvom poluvremenu ove utakmice.

Već u 48. minuti susreta Plavi su postigli osmi gol. Nakon jedne dubinske lopte sjajno se snaša Sinan Ramović koji je veoma dobrom reakcijom prevario protivničkog golmana i pogodio treći put danas. Željo je u 61. minuti utakmice postigao i deveti gol. Nakon asistencije Sinana Ramovića u strijelce se upisao i mladi Sedad Subašić koji je glavom matirao golmana Famosa da bi tri minute kasnije Torlaković pogodio prečku gola Kjosevskog.

Amar Mehić je u 67. minuti utakmice izborio kazneni udarac i sam ga realizovao, te pogodio za vodstvo Željezničara protiv Famosa rezultatom 10:0, a četiri minute kasnije bilo je 11:0. Haris Hajdarević je poslao sjajnu loptu za rezervistu Nedima Aljića, koji je prije dvije minute zamijenio Dženana Zajmovića, a on je postigao jedanaesti gol za Želju. Konačan rezultat utakmice je postavio Muhamed Salanović u 85. minuti utakmice.

Željezničar-Famos 12:0 (Asim Zec x3, Sinan Ramović x3, Dženan Zajmović x2, Sedad Subašić, Amar Mehić, Nedim Aljić, Muhamed Salanović)

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Žerić, Sipović, E. Šehić, Mehić, Hajdarević, Ramović, A. Zec, Subašić, Zajmović.

Famos: Malkoč, Inajetović, Smajović, Tahmaz, Torlaković, Pleh, Torlak, Kreho, Repuh, Nezić, Sarajkić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime